”În medicină, cuțitul unui chirurg este adesea cel mai uman mod de a rezolva cazul” – Stephan Zweig

Și nu ar trebui să ne temem de acest lucru.

Suntem continuu preocupați ca sala de operații și cabinetele de consultații să fie echipate cu instrumentar și aparatură modernă. Sala de operații este dotată cu aparat de anestezie de ultimă generație, cu monitorizarea continuă a funcțiilor vitale și posibilitate de administrare de oxigen la nevoie, cu un ecograf intra-operator, un sistem laser pentru tratamente endo-vasculare, camere de înaltă rezoluție pentru vizualizare augmentată, electrocautere și aparate de radiofrecvență, la care se adaugă instrumente de precizie și multe alte dispozitive medicale de cea mai bună calitate.

Astfel, pentru intervențiile chirurgicale se poate practica orice tip de anestezie, cea locală sau spinală fiind preferate întotdeauna deoarece ne permit o interacțiune continuă cu pacientul.

Avantajele acestor tipuri de anestezie sunt multiple, ele fiind bine tolerate de toți pacienții și permit inițierea programului de recuperare în primele ore după intervenție. Desigur, în cazuri selectate se poate decide pentru o anestezie generală, acordată de medicii noștri specialiști de anestezie – terapie intensivă.

Unele intervenții chirurgicale pot fi efectuate în regim de spitalizare de zi, situație în care pacienții pot rămâne sub supraveghere medicală câteva ore după intervenție sau prin spitalizare continuă, când pacienții vor rămâne una sau mai multe zile sub supraveghere medicală până când starea lor permite externarea fără riscuri.

Începând cu anul 2019, pacienții noștri beneficiază de decontarea serviciilor prin CNAS în limita unui număr lunar, conform contractului.