Cura varicelor prin metode de ablație termală (LASER sau cu Radiofrecvență) este o metodă relativ nouă, pe care o practicăm de aproximativ 2 ani, timp în care am operat cu succes câteva zeci de pacienți, fără recidive. Această tehnică presupune inserarea unui cateter foarte subțire printr-o puncție sau o incizie foarte mică (3-5mm) în trunchiurile venoase superficiale, prin care se aplică energia furnizată de sistemul laser pentru a încălzi pereții venelor, urmată de apariția unei coalescențe a pereților – o alipire definitivă.

Pentru a beneficia cu succes de o astfel de intervenție, pacienții trebuie să recunoască cât mai timpuriu semnele insuficienței venoase, respectiv greutatea în gambe în partea a doua a zilei, apariția dilatațiilor venoase caracteristice, eventual umflarea gambelor.

În aceste faze ale bolii, rezultatele unei intervenții LASER sunt maximizate iar durata recuperării este, practic, de câteva zile. Rezultatele estetice ale acestei metode o fac să fie recomandată tuturor persoanelor de sex feminin, cu condiția ca să nu fie instalate modificări ireversibile ale tegumentelor.

Desigur, putem aborda tehnica endo-venoasă și la cazuri mai avansate, însă aici pot interveni unele adaptări și limitări ale tehnicii care vor fi discutate de la caz la caz.

Contraindicațiile metodei sunt relativ reduse, trebuie însă menționat că pacienții cu tromboflebite sau tromboze superficiale în antecedente trebuie investigați suplimentar pentru a evidenția permeabilitatea vaselor înainte de intervenție.

Indiferent de starea în care vă aflați, consultul de specialitate efectuat cu responsabilitate în serviciul nostru vă poate oferi o soluție de ameliorare sau de vindecare a afecțiunii de care suferiți.