Cura varicelor prin ablație endo-venoasă

Cura varicelor prin metode de ablație termală (LASER) este o metodă relativ nouă, pe care noi o practicăm cu succes de peste 3 ani, timp în care am operat cu succes aproximativ o sută de pacienți și la care nu am constatat până acum recidive sau reacții postoperatorii semnificative. Această tehnică presupune inserarea unui cateter foarte subțire printr-o puncție sau o incizie foarte mică (3-5mm) în trunchiurile venoase superficiale prin care se aplică energia furnizată de sistemul LASER, urmată de alipirea pereților venei tratate și închiderea definitivă a acesteia.

Pentru a beneficia cu succes de o astfel de intervenție, pacienții trebuie să recunoască cât mai timpuriu semnele insuficienței venoase, respectiv greutatea în gambe în partea a doua a zilei, apariția dilatațiilor venoase caracteristice, eventual umflarea gambelor.

Dacă boala varicoasă nu este foarte avansată, rezultatele unei intervenții LASER sunt maximizate iar durata recuperării este, practic, de câteva zile. Rezultatele estetice deosebite ale acestei metode și lipsa cicatricilor recomandă această procedură tuturor persoanelor, nu doar celor de sex feminin, cu condiția ca să nu fie instalate modificări ireversibile ale tegumentelor.

Desigur, tehnica endo-venoasă LASER poate fi abordată și la forme mai avansate ale bolii varicoase, însă aici pot interveni unele adaptări și limitări ale tehnicii care vor fi discutate cu pacientul în cursul consultației preliminare.

Contraindicațiile metodei LASER sunt reduse, trebuie însă menționat că pacienții cu tromboflebite sau tromboze superficiale în antecedente trebuie suplimentar investigați pentru a evidenția permeabilitatea trunchiului venos înainte de intervenție. De asemenea, la unii pacienți pot fi necesare mici flebectomii și ligaturarea unor vene colaterale, o procedură de ”retușare” postoperator.

Indiferent de starea în care vă aflați, consultul de specialitate efectuat cu maximă responsabilitate în serviciul nostru vă va aduce mai aproape de o soluție de ameliorare sau de vindecare definitivă a afecțiunii de care suferiți.