Aspectul îngrijit al picioarelor este una dintre trăsăturile care se fac remarcate încă de la o primă vedere, mai ales în cazul persoanelor de sex feminin. Care dintre domnișoare sau doamne nu vor dori să aibă picioare frumoase pentru a le expune la lumină în sezonul estival sau sub o rochie îndrăzneață?

sv1

Aspectul regiunii înainte și după tratament

Venectaziile sunt vase de sânge foarte subțiri, care sunt vizibile la suprafața pielii sub forma unor trasee roșu-violacee.

Venele reticulare sunt vase cu traiecte subdermice de culoare mai închisă, care realizează o structură vizibilă ca o rețea (reticul), de unde și denumirea lor.

Venectaziile și venele reticulare trebuie privite ca un adevărat ”semnal de alarmă” prin care sistemul vascular avertizează că există unele probleme cu circulația locală.

Consultul vascular stabilește relația cauză-efect, astfel aveți garanția că aceste semnale de alarmă au fost corect interpretate și pentru a beneficia de tratament personalizat. Întrucât vedem periodic complicații serioase care pot apare în cazuri tratate necorespunzător, nu vom propune niciodată pacienților noștri o astfel de intervenție cu orice scop (cosmetic sau de altă natură) până ce nu stabilim cauzele afecțiunii.

În cazurile necomplicate, aceste aspecte pot fi rezolvate pe loc de către medicul specialist vascular printr-o procedură simplă, care nu implică durere sau spitalizare.

Procedurile moderne care pot fi aplicate în astfel de cazuri sunt:

  • injecții locale cu agent sclerozant (lichid sau spumă)
  • excizia non-traumatică a venelor afectate prin flebectomii locale
  • tratamente superficiale ale pielii

Pentru a programa o consultație căutați numărul de telefon al clinicii situate cel mai aproape de locația D-voastră: