Ecografia (explorarea ultrasonografică) este o metodă complementară valoroasă și indispensabilă unui chirurg vascular.

Examinarea Doppler-Duplex

În serviciul nostru practicăm de rutină examinarea ultrasonografică la aproape toți pacienții, deoarece este o investigație suplimentară care ne permite să evaluăm nu doar aspectul țesuturilor vasculare cât și modul de funcționare al acestora, furnizând informații deosebit de utile și o economie de timp substanțială pentru pacient. Examinarea Doppler-Duplex este adresată atât patologiei arteriale cât și celei venoase, pentru a permite vizualizarea în timp real nu doar a pereților vaselor dar și a detaliilor privind curgerea sângelui prin acestea.

Astfel, informațiile furnizate de examenul ultrasonografic permit o acuratețe diagnostică de peste 95%, acesta fiind un prag de specificitate foarte înalt pentru orice investigație medicală. Cu foarte mici excepții, la finalul unui consult de specialitate, pacienții noștri vor putea beneficia de toate informațiile necesare pentru a avea un diagnostic precis al afecțiunii lor.

Dar examenul ultrasonografic nu este util doar pentru diagnosticare, ci ne permite efectuarea unor intervenții minim invazive, precum ablația laser a venelor varicoase, o procedură de neconceput fără prezența ecografului în sala de operație. Și asta pentru că, aflată într-o mână pricepută, sonda ecografului devine un adevărat organ de simț cu care putem investiga ce se întâmplă sub suprafața pielii într-un mod non-invaziv, rapid și lipsit de orice riscuri pentru pacient.