O plagă cronică își are originea în evoluția nefavorabilă a unei suferințe acute, la care se adaugă nepăsarea sau lipsa de profesionalism a tuturor celor implicați – pacienți, aparținători sau personal medical – pe termen mai lung. De aceea, primul lucru care trebuie corectat este modul de percepție al pacientului asupra evoluției unei astfel de plăgi.

Pentru că suntem în secolul XXI, nu mai putem aplica tehnicile din vremea războaielor lui Napoleon, ci vă propunem ”terapia modernă” a plăgilor cronice, folosindu-ne acum de beneficiile oferite de tehnologii moderne, mult mai performante.

Experiența bazată pe tehnicile preluate din centre de profil din străinătate ne permit să apreciem că putem oferi o șansă nouă oricărui pacient cu o plagă cronică. Desigur, consultul de specialitate care să ateste viabilitatea țesuturilor afectate este obligatoriu primul pas, la fel și complianța pacientului față de abordarea și metodologia propusă.

Dispunem de un arsenal larg de modalități terapeutice prin care putem transforma o plagă cronică într-una acută cu evoluție predictibilă și, mai ales, favorabilă.

Toate etapele tratamentului, de la simpla debridare continuând cu un pansament corect efectuat și îngrijit, de la schema de tratament la domiciliu până la instruirea aparținătorilor, dar și multe alte aspecte vor fi evaluate, implementate și urmărite sistematic la astfel de cazuri.