Consilierea este una dintre etapele pre-operatorii obligatorii ale tratamentului, neglijată însă de multe persoane, din variate motive.

doctor-patientLa centrul medical înțelegem că pacienții noștri pot proveni din cele mai diverse medii, pot avea sau nu cunoștințe medicale, de aceea, uneori, percepția lor despre afecțiunea de care suferă este diferită față de cea a terapeutului, fapt care poate conduce la confuzii. Această atitudine poate genera însă în situații delicate, în care medicul poate fi acuzat de efectuarea unor proceduri nedorite de către pacient.

Pentru evitarea oricăror situații de acest gen, noi alegem să purtăm o discuție profesională cu pacientul și aparținătorii acestuia, înainte de a propune orice intervenție chirurgicală. Pe durata acesteia, pacientul are ocazia să pună toate întrebările pe care le consideră importante și să obțină răspunsurile potrivite.

Detaliile privind intervenția chirurgicală precum și concluziile discuției se vor consemna într-un formular denumit ”Acordul informat” pe care pacientul sau aparținătorii acestuia sunt invitați să-l semneze, înainte de a efectua orice procedură terapeutică.

Dacă pacientul refuză, nu poate fi efectuată nicio intervenție.

Poți afla mai multe informații despre afecțiunile vasculare citind articolele noastre.